TAVOITTEENA SUOSITTELUN ARVOINEN TEKEMINEN

HANiCreative Blogiteksti 1 Suosittelun Arvoista tekemistä

@Hanna Ilmavirta, yrittäjä | HANi Creative | 12/2022

Aika on työelämässä kenelle tahansa hankala kilpailija. Se haastaa meitä päivittäin joustamaan, mukautumaan, unohtamaan epäonnistumisen tunteet ja toisaalta nousemaan nopeasti jaloilleen kohti uusia mahdollisuuksia. Toisille jatkuva kilpailu aikaa vastaan tekee työstä selviytymistä onnistumisen sijaan. Toiset taas nauttivat eniten juuri hektisyydestä ja siitä, ettei koskaan tiedä, mitä huominen työpäivä tuo tullessaan. Toimintaympäristöjen ja parhaiden käytäntöjen jatkuvan muutoksen edessä myös kyky kehittyä voi toisinaan olla koetuksella. Pienikin tuki taistelussa aikaa vastaan voi oleellisesti helpottaa oman tai tiimin toiminnan kehittämistä ja työn kokemista kaiken ponnistelun arvoisena.

Olen saanut työskennellä vuosia erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Kaikkiin organisaatioihin, toimintakulttuureihin ja työtehtäviin olen aina suhtautunut samanlaisella uuden oppimisen innolla ja halulla tehdä aina parhaani, enkä yhtään vähempää. Liian usein olen kuitenkin huomannut joutuvani punnitsemaan, mitä mielestäni välttämätöntä voin kiireen takia tänään jättää tekemättä - tai tehdä vain riittävän hyvin, koska aika ei riitä parhaaseen mahdolliseen. Uskon, etten ole kokemuksineni yksin. Toisaalta ruuhkavuodet työelämässä - ja elämässä yleensä - ovat parantaneet oleellisesti priorisointi- ja paineensietokykyä ja mikä tärkeintä, opettaneet paljon armollisuuden ja lempeyden tärkeydestä itseä kohtaan.

Työelämässä onnistumisen mittareina koetaan usein tilanteet, joissa ihminen tekee jotakin haluamallaan tavalla, saa positiivista palautetta työstään tai onnistuu pääsemään yhdessä sovittuun tai itse määriteltyyn tavoitteeseen. Tuoreena yrittäjänä asetin yritykseni muiden tavoitteiden rinnalle tavoitteen suosittelun arvoisesta tekemisestä. Tämä tavoite on kirjattu myös yritykseni arvoihin ja se kulkee mukana päivittäin. Mielestäni tuo yksi tavoite kuvaa tyhjentävästi sekä itseäni yrittäjänä että sitä, millaisena toivoisin ihmisten kokevan yhteistyön yritykseni kanssa. 

Pitkän tähtäimen suunnitelmat päivittäisen työn perustana tekevät tavoitteiden saavuttamisesta helpompaa. Suunnitelmat myös mahdollistavat asioiden tekemisen vähäisemmällä kilpailulla aikaa ja muita resurssihaasteita vastaan. Markkinoinnin ammattilaisten työssä pitkän tähtäimen suunta konkretisoituu etenkin kokonaisvaltaisen markkinoinnin ja taktisen tekemisen suunnitelmissa. Jos markkinointisuunnitelman tekeminen tai kampanjoiden ja somepostausten ideointi pidemmälle kuin viikon päähän ovat jatkuvasti huomiseen siirrettävien listalla, haastaa se melko tehokkaasti kehitystä.

Perustin HANi Creativen, jotta jokaisella yrityksellä - pienellä tai suurella - olisi helposti saatavilla olevia työkaluja markkinoinnin ja viestinnän tehostamiseen ja päivittäisen tekemisen helpottamiseen. Tarjoamalla erilaisia pohjia, käytännönläheisiä malleja ja ideoita, toivon monen markkinoinnin ja viestinnän parissa työskentelevän pääsevän maaliin voittajana selviämisen sijaan -  suosittelun arvoisesti. 


Mitä mieltä olit kirjoituksesta? Jätä kommenttisi alle:

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.